ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ!

Πήραμε τις αποσκευές μας, επιβιβαστήκαμε και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για έναν νέο κόσμο, με κάποιες μικρές στάσεις σε όλη την Ελλάδα! Ξεκινήσαμε από το Ηράκλειο και προσγειωθήκαμε στην πλατεία Δασκαλογιάννη, στις 30 Σεπτεμβρίου, και εκεί συζητήσαμε για τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους της τοπικής κοινωνίας, ενώ, στη συνέχεια, φέραμε την Κερασούντα στην Κρήτη, παρέα με τη Melza Burcu Ince και άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες της ρεμπέτικης μουσικής, αποδεικνύοντας ότι η μουσική μπορεί να μηδενίσει τις αποστάσεις και να σπάσει το αμείλικτο φράγμα του χώρου και του χρόνου…

Στη συνέχεια απογειωθήκαμε ξανά, με στόχο την επόμενη προσεδάφισή μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Οκτωβρίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και στις 6,7 και 8 Οκτωβρίου στο Άλσος Στρατού/ Γουδή, στην Αθήνα. Ερχόμαστε, λοιπόν, και πάλι γεμάτοι κέφι και διάθεση, προκειμένου να γνωρίσουμε άλλους ανθρώπους, άλλα μέρη και εμπειρίες! Το πρόγραμμά μας πλούσιο και γεμάτο, για άλλη μια φορά, το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι θα βρείτε κάποιον λόγο να μας συναντήσετε σε κάποια από τις γιορτές μας ανά την Ελλάδα..ενώ πολύ σύντομα έρχονται κι άλλες..!

Μουσική, χορός και χρώματα, συζητήσεις και νέες ιδέες, βιβλία, όμορφες εκθέσεις, αλλά και παιδότοπος για τους μικρούς μας συνταξιδιώτες…! Και, φυσικά, νέοι αλλά και παλιοί, αγαπημένοι καλλιτέχνες: λαϊκή, εναλλακτική και μαθητική σκηνή, για όλα τα μουσικά ακούσματα. Όλα αυτά συνθέτουν το ταξίδι μας για έναν νέο κόσμο, τον κόσμο που εμείς ονειρευόμαστε, φτιάχνοντας τις δικές μας ”ετεροτοπίες” ως αντιπαράδειγμα πολιτικής, πολιτισμού και αλληλεγγύης, οι οποίες καθιστούν την ουτοπία εφικτή στο σήμερα!

..Οκτώβρης, λοιπόν, και δε μπορούμε παρά να θυμόμαστε τις ημέρες εκείνες του Οκτώβρη που επανεκκίνησαν την ανθρώπινη ιστορία. Η Οκτωβριανή Επανάσταση έχει αναμφίβολα την τιμητική στο τεύχος μας και στα Φεστιβάλ μας.

Παράλληλα, δίνουμε βήμα στους νέους καλλιτέχνες που μας συντροφεύουν στα τοπικά μας Φεστιβάλ, ενώ προβληματιζόμαστε και για μια σειρά από άλλα ζητήματα, τα οποία φιλοξενούμε στο νέο μας τεύχος. Το ταξίδι μας συνεχίζεται, αλλά στο ταξίδι αυτό είστε και όλοι εσείς καλεσμένοι…!Φύγαμε!