/ του Βαγγέλη Παπαμιχαήλ

Αύριο, Τετάρτη 24 Ιουνίου, θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, όπου πιθανότατα θα ανακοινωθούν και οι δικάσιμες ημέρες για τον Ιούλιο.

Βάση πληροφοριών σχετικού άρθρου του ΑΠΕ – ΜΠΕ, το οποίο κάνει αναφορά στην επιστολή των δέκα συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, έχει ζητηθεί για τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο, αλλά και για το υπόλοιπο του Ιουνίου, η διαδικασίες να είναι καθημερινές και με πλήρη τήρηση του ωραρίου.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία είχε σταματήσει στις αγορεύσεις της υπεράσπισης, όπου αρκετοί συνήγοροι έχουν ζητήσει να αγορεύσουν ξεχωριστά για κάθε υπόθεση, δηλαδή 2-3 αγορεύσεις ο καθένας.

Επίσης, στην επιστολή τους οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής αναφέρουν, πως αν εφαρμοστούν οι προτάσεις για την επιτάχυνση των ρυθμών διεξαγωγής της δίκης, μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο ότι τον Οκτώβριο θα μπορεί το δικαστήριο να κηρύξει την λήξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Παράλληλα η πρωτοβουλία «Δεν είναι αθώοι» διοργανώνει για την Τετάρτη 24/6 αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 9πμ.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία έχει προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών, η οποία δεν έχει σταματήσει μέχρι σήμερα, στην οποία μπορεί να συμμετέχει όποιος/α θέλει, στέλνοντας μόνο το όνομα το επίθετο και επαγγελματική – φοιτητική η μαθητική ιδιότητα, στα στοιχεία επικοινωνίας που θα βρει στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

Αναλυτικά το κάλεσμα της πρωτοβουλίας για την Τετάρτη:

Με την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, η ιστορική δίκη της φασιστικής εγκληματική Χρυσής Αυγής συνεχίζεται την Τετάρτη 24 Ιουνίου στο Εφετείο Αθηνών. Το προηγούμενο διάστημα ήρθαμε αντιμέτωποι/ες με την προκλητική πρόταση της Εισαγγελέως Α. Οικονόμου που υιοθετώντας πλήρως τα ψέματα των χρυσαυγιτών δολοφόνων πρότεινε την αθώωση της ηγεσίας της οργάνωσης. Περιέγραψε ως μεμονωμένα περιστατικά την δολοφονία Φύσσα και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Κάλυψε εντελώς την δομημένη από την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής εγκληματική δομή και έβγαλε λάδι τα οργανωμένα τάγματα εφόδου των φασιστών.

Πλέον η δίκη βρίσκεται στη φάση των αγορεύσεων των συνηγόρων των χρυσαυγιτών και το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να πει την τελευταία λέξη! Πρέπει να πιέσουμε εντός κι εκτός δικαστηρίων για καταδικαστική απόφαση των δολοφόνων και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Η καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών για να καταλήξουν στη φυλακή οι φασίστες και καλεί σε συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη στις 9πμ στο Εφετείο. Πρέπει για μια ακόμα φορά να μιλήσει η αλληλεγγύη και ο κόσμος των μελισσών απέναντι στους λύκους!

https://www.facebook.com/events/562503871323694/