Μια νεαρή χωριατοπούλα από το Ντομρεμύ της Γαλλίας που στις αρχές του 15ου αιώνα οδηγεί τη Γαλλία σε νίκη κατά των Άγγλων στο πλαίσιο του Εκατονταετούς πολέμου. Η Ιωάννα σε μια στρατιωτική επιχείρηση κοντά στην Κομπιένη συλλαμβάνεται, κρατείται από τους Άγγλους και δικάζεται. Κατηγορείται για «κοντοκουρεμένη κόμη», ότι «ντυνόταν με ανδρικά ρούχα», για «μαγεία» και ως αιρετική επειδή «ισχυριζόταν ότι ήταν απευθείας υπόλογη στο Θεό» και τελικά το εκκλησιαστικό δικαστήριο την καταδικάζει σε θάνατο και την οδηγεί στην πύρα. Μισό αιώνα αργότερα η Καθολική Εκκλησία την αναγνωρίζει ως αγία.

H Violet Louise και ο Παναγιώτης Γαρμπής στους ρόλους της Ιωάννας και του δικαστή της αντίστοιχα, καθώς και η υπόλοιπη ομάδα τους δημιουργούν στη σκηνή μια σύγχρονη εκδοχή της δίκης της Ιωάννας της Λωραίνης.

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση με ωραία μουσική, την υπέροχη φωνή της Violet Louise, εντυπωσιακά ηχητικά και οπτικά εφέ, βασισμένη στη ζωή και τα πρακτικά της δίκης της Ιωάννας.  Το κοινό  καλείται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα γύρω από την ισχυρή προσωπικότητα αυτής της νεαρής γυναίκας, το ρόλο της Εκκλησίας, το ρόλο του συστήματος που την εκμεταλλεύτηκε και που τελικά την πρόδωσε.

Και μένεις  να αναρωτιέσαι τι ήταν τελικά η Ιωάννα. Μάγισσα ή Αγία; Τι την  καθοδηγούσε πραγματικά; Οι φωνές των αγίων που υποστήριζε ότι άκουγε και το θέλημα του Θεού ή η επιθυμία και η φιλοδοξία της να περάσει στην ιστορία; Γιατί το σύστημα επιθυμεί τόσο πολύ να την εξοντώσει; Ήταν η ταπείνωση των Άγγλων στο πεδίο της μάχης ή μήπως η ταπείνωση ενός ολόκληρου συστήματος από μια γυναίκα που τολμά να καταπιαστεί με την πολιτική και τον πόλεμο και καταφέρνει στο όνομα του Θεού να αναπτερώσει το ηθικό των Γάλλων και να οδηγήσει το έθνος στη νίκη;

Πληροφορίες Παράστασης:

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.00

από Παρασκευή 3 έως 26 Φεβρουαρίου

Βlack Box, Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης

Διάρκεια παράστασης : 70 λεπτά

Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ

Μειωμένο- Oμαδικό : 8 ευρώ

Κάρτα ΣΕΗ : 5 ευρώ

Σκηνοθεσία  – μουσική – oπτικά– δραματουργία κειμένου : Violet Louise

H ομάδα: Παναγιώτης Γαρμπής, Νίκος Λεβαντής, Λίλιαν Ξυδιά, Λουίζα Κωστούλα, Βασίλης Κουντούρης, Κώστας Μπώκος, Θωμάς Οικονομάκος, Μάκης Φάρος, Άρης Παυλίδης

Φωτογραφίες: Άρης Παυλίδης