/Του Ευριπίδη Ταρασίδη

Για να παρακολουθήσεις το Game of Thrones, χρειάζεσαι υπομονή. Όχι, δεν είναι δύσκολη η θέαση του. Κάθε άλλο. Δύσκολη είναι η αναμονή από το τέλος της μίας σεζόν μέχρι την έναρξη της επόμενης. Αυτή τη δύσκολη περίοδο διανύουμε τώρα, καθώς πριν λίγες βδομάδες, το έβδομο επεισόδιο της έβδομης σεζόν ολοκληρωσε έναν φανταστικό κύκλο, γεμάτο σασπένς, ίντριγκα, μάχες και φυσικά ανατροπές.

Τα πράματα στο Ουέστερος δεν πηγαίνουν καλά. Το τείχος έπεσε με εντυπωσιακό τρόπο, οι WhiteWalkers προελαύνουν ενώ οι οίκοι δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους. Οι λυκοσυμμαχίες παίρνουν και δίνουν, το προσωπικό συμφέρον δείχνει να διαλύει κάθε προσπάθεια σύμπνοιας και οι εξελίξεις στην όγδοη και τελευταία σεζόν αναμένονται…ραγδαίες!

Στο Winterfell έχουμε την πολυπόθητη ηρεμία (πριν την καταιγίδα βεβαίως), καθώς βγήκε από τη μέση ο Littlefinger. Η Άρια τα βρήκε με τη Σάνσα και φαίνεται πως η οικογένεια Σταρκ είναι ενωμένη μετά από έξι σεζόν. Ο Μπραν-το κοράκι με τα τρία μάτια- μαζί με τον Σαμουελ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις αποκαλύψεις στοιχείων από το παρελθόν, αφού ο πρώτος μπορεί να βρεθεί όπου θέλει, σε όποια χρονική στιγμή του παρελθόντος επιθυμεί.

Ο Τσον Σνόου και η Ντενίρις ζουν τον έρωτά τους. Μένει να μάθουμε τι θα συμβεί, όταν ανακαλύψουν ότι είναι συγγενείς και ότι ο Τζον είναι ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου. Ο Τίριον με τον Λόρδο Βάρις καλούνται να κουμαντάρουν το ηφαίστειο που θα ξυπνήσει από την ένωση των δύο οίκων, ο Τζόρα Μόρμοντ θα πρέπει να κατευνάσει τη ζήλεια και να αποδεχτεί ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι με την Καλίσι, και οι δύο εναπομείναντες δράκοι να διαχειριστούν τη θλίψη τους για τον χαμό του αδερφού τους…

…τον οποίο αδερφό τους τον ελέγχει ο αρχηγός των WhiteWalkers! Όλα δείχνουν πως αυτή η συνάντηση -δηλαδή μεταξύ των δράκων και της μαμάς Καλίσι- θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα αποτελέσει κλειδί στην εξέλιξη των μαχών η επιπλέον δύναμη που αποκτά ο δράκος, με το νέο του αναβάτη.

Όπως ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση της Σέρσεϊ, όταν θα ανακαλύψει ότι ο καλός της αδερφός-σύντροφος την εγκατέλειψε, για να συμμαχήσει με τους βόρειους στον αγώνα ζωής και θανάτου με τους νεκρούς. Ο Τζέιμι είδε από πρώτο χέρι το αδίστακτο πρόσωπο της βασίλισσας αδερφής του, που δεν φοβήθηκε να προδώσει τους εν δυνάμει συμμάχους της, για να καταφέρει να κυριαρχήσει και να σώσει «αυτούς που αγαπά». Βέβαια, είδε να περνά η ζωή μπροστά από τα μάτια του, όταν η Σέρσεϊ ήταν έτοιμη να δώσει εντολή στον Γκρέγκορ Κλέγκεϊν να σκοτώσει τον πατέρα των παιδιών της. Και ενώ έχει μέσα στην κοιλιά της «τον σπόρο του έρωτα τους». Μεταξύ μας, αμφιβάλλω αν θα γεννηθεί το παιδί που έχει στα σπλάχνα της. Αφήστε που κάτι μου λέει πως ο Γκέντρι είναι γιος της Σέρσεϊ.

Συνοψίζοντας, τα μεγάλα ερωτήματα για την όγδοη σεζόν είναι τα εξής:

α) θα κερδίσουν τη μάχη οι ζωντανοί εναντίον των νεκρών ή θα επιβεβαιωθεί ο χαρακτηρισμός του ”αουτσάιντερ”;

β) σε περίπτωση που κερδίσουν, θα παραδώσει το θρόνο η Σέρσεϊ ή θα το πάει μέχρι τέλους και (λογικά) θα χάσει;

γ) θα κάνει πίσω η Ντενίρις για να πάρει το θρόνο ο Τζον ή ο Τζον δεν θα θελήσει να αντικαταστήσει την βασίλισσα του;

δ) θα τα φτιάξει ο Τόρμουντ με την Μπριέν;

Τολμώ να κάνω μία πρόβλεψη. Εδώ είμαστε να την επιβεβαιώσουμε. Οι οίκοι θα συνάψουν τελικά συμφωνία ειρήνης, θα πολεμήσουν ο ένας στο πλάι του άλλου, θα κερδίσουν τους νεκρούς και, λίγο πριν το τέλος, θα αρχίσουν πάλι να πολεμούν μεταξύ τους.