/ του Ευριπίδη Ταρασίδη

 

Τα τελευταία βραβεία Emmy έδωσαν ένα γερό χαστούκι στα «λευκά Όσκαρ». Το βραβείο του πρώτου ανδρικού ρόλου το κατέκτησε ένας µη λευκός, ο Ράµι Μάλεκ για το Mr. Robot, µετά από 18 ολόκληρα χρόνια! O Τζέφρι Τάµπορ κέρδισε µε τη σειρά του το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου σε κωµωδία, παίζοντας µία τρανσέξουαλ. Στο λόγο του ανέφερε, πως εύχεται να είναι ο τελευταίος άντρας που παίζει µία τρανσέξουαλ, όταν υπάρχουν τόσοι πολύ καλοί ηθοποιοί τρανσέξουαλ, που µπορούν να παίξουν.

Επιφανειακή ριζοσπαστικότητα, µαρκετινίστικη φιγούρα ή τελικώς ένας ουσιώδης προοδευτισµός; Όπως και να ‘ναι, τα Emmy αποδεικνύουν ότι οι τηλεοπτικές σειρές στις ΗΠΑ αποκτούν αυστηρό κοινό και καλούνται να γίνουν όλο και πιο ανατρεπτικές όσον αφορά τις ιδέες, πάνω στις οποίες κτίζουν το θέµα τους.

Γι αυτό λοιπόν, και αυτό το φθινόπωρο, περιµένουµε πολλές και ενδιαφέρουσες σειρές, και θα προσπαθήσουµε να κάνουµε ένα ρεζουµέ-πρόβλεψη για το τι δεν πρέπει µε τίποτα να χάσουµε την τηλεοπτική χρονιά που ξεκινάει.

MACGYVER

Μεγάλο στοίχηµα για το CBS που είδε το πιλοτικό επεισόδιο, απογοητεύτηκε και άλλαξε τα πάντα στη σειρά, έφερε τον Τζέιµς Γουάν στο σκηνοθετικό τιµόνι και εικάζεται πως έφτιαξε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα σύµπαντα της γνωστής ιστορίας του MacGyver.

THE EXORCIST

Ο γνωστός µας εξορκιστής τώρα και σε σειρά. Το φετινό «The preacher» απογοήτευσε και µια και έχουµε δει χιλιάδες παραλλαγές εξορκισµού, δεν χάνουµε κάτι να δοκιµάσουµε κάτι εξίσου creepy µε την πρώτη αγνή εκδοχή του ιερέα που αγαπήσαµε. Κεφάλια να γυρίζουν, κοράκια να µπαίνουν από παράθυρα, παιδάκια να δαιµονίζονται…Μια χαρά ακούγεται!

 

CRISIS IN SIX SCENES

Τολµώ να πω πως είµαι θετικά διακείµενος σε ό,τι έχει να κάνει µε το σύµπαν του Γούντι Άλλεν. Έτσι λοιπόν, όταν ο αγαπηµένος µου σκηνοθέτης επιχειρεί να φτιάξει µία ταινία κοµµένη στα έξι, χωρίς δεύτερη σεζόν και με τον ίδιο να εµφανίζεται µπροστά απ’ την κάµερα, ε έχει κερδίσει την προσοχή µου!

 

NARCOS

Εδώ και λίγες µέρες ξεκίνησε το Narcos, η σειρά για τη ζωή του Πάµπλο Εσκοµπάρ, που αγαπιέται µε πάθος σε όλο τον κόσµο. Το Netflix σκέφτεται να συνεχίσει τη σειρά και µετά το θάνατο του Εσκοµπάρ. Λογικό, αφού γίνεται ένας µικρός χαµούλης!

 

AMERICAN HORROR STORY

Ε, ναι! Η σειρά που ξανάφερε µε ιδιαίτερο τρόπο τον τρόµο στη µικρή οθόνη, παίζει µαζί µας όλο το καλοκαίρι µε τρικάκια, κολπάκια και όλα τα συναφή και µας βάζει ξυστά να δούµε το κόνσεπτ της φετινής σεζόν.

 

TRANSPARENT

Με τον Τζέφρι Τάµπορ να σαρώνει και πάλι τα πάντα στο πέρασµά του, η κωµική σειρά που λατρεύεται σε όλο τον κόσµο, το παιδί του «Arrested Development» ξεκινά περιέργως νωρίς και µας βάζει σε σκέψεις. Λέτε να τραβήξει καιρό;