/ Της Κατερίνας Τσατσαρώνη

Διανύουμε ήδη τις πρώτες ζεστές μέρες του καλοκαιριού και φέτος ήρθε η στιγμή για διαφορετικές και εναλλακτικές διακοπές. Και αν νομίζετε ότι εναλλακτικός τουρισμός είναι μόνο οι διακοπές σε αγροκτήματα αρμέγοντας αγελάδες, απλά διαβάστε παρακάτω και φέτος ταξιδέψετε εναλλακτικά…

Ταξιδεύοντας Ηπειρωτικά
Κόντρα στα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, πάρτε το αμάξι και ξεκινήστε την περιήγησή σας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η Χαλκιδική, το Πήλιο, η Πελοπόννησος και η Λευκάδα είναι μόνο λίγοι από τους πανέμορφους προορισμούς, που περιμένουν να σας υποδεχτούν οδικώς, απλώνοντας μπροστά σας μοναδικές παραλίες.

Παίρνουμε τα βουνά
Για ακόμα πιο εναλλακτικές διακοπές, υπάρχει πάντα και το βουνό. Συνδυάστε την παραμονή σας εκεί με πεζοπορία, ράφτινγκ, αναρρίχηση και ποδηλασία. Αν δεν είστε τόσο περιπετειώδεις τύποι ανακαλύψτε τα χωριά που βρίσκονται στην περιοχή, γευτείτε τοπικά εδέσματα και απολαύστε την δροσιά που προσφέρει το καλοκαίρι στο βουνό.

Πολιτισμικό καλοκαίρι
Αν θέλετε ένταση, ρυθμό και μουσική στις φετινές διακοπές σας, απλά, ανακαλύψτε τα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο την περίοδο του καλοκαιριού. Από το φεστιβάλ Tango τον Ιούλιο στην Καλαμάτα και τους Ήχους του δάσους στην Φωκίδα, μέχρι τον Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο και το River Festival στην Καστοριά τον Αύγουστο, οι επιλογές είναι πολλές, αρκεί να έχετε όρεξη για νέες ανακαλύψεις.

Ελεύθεροι κατασκηνωτές
Το camping αποτελεί μια οικονομική και ταυτόχρονα διασκεδαστική επιλογή, καθώς προσφέρει πλήρη επαφή με την φύση και παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσετε νέο κόσμο και να διασκεδάσετε μαζί του. Αν επιλέξετε το ελεύθερο camping, θυμηθείτε ότι ο χώρος ανήκει σε όλους και φεύγοντας πάρτε όλα τα απορρίμματα σας, γιατί αλλιώς κάθε άλλο παρά εναλλακτικούς ταξιδευτές θα αποτελείτε.

Διακοπές στο χωριό
Ίσως στο χωριό να μάθατε μικροί ποδήλατο, ίσως παίξατε στα στενά του, ίσως να βαρεθήκατε και λιγάκι μεγαλώνοντας. Φέτος, ήρθε η στιγμή να το δείτε με άλλο μάτι. Αξιοποιήστε το σπίτι στο χωριό σας για διαμονή και κινηθείτε σαν να είστε τουρίστες. Ανακαλύψτε νέα μέρη, κάντε ξανά ποδήλατο σε νέα μονοπάτια, βρείτε τις γιορτές με τα έθιμά τους και διασκεδάστε σε αυτές.
Και μην ξεχνάτε, πολλοί φίλοι σας θα ήθελαν ένα σπίτι στην εξοχή για οικονομικές διακοπές, οπότε μόλις βρήκατε και παρέα!

Ανταλλάσσοντας γειτονιές
Τέλος, αν θέλετε να κάνετε οικονομικές και διαφορετικές διακοπές, αλλά παράλληλα θέλετε να είστε και στο κλίμα των εποχών, επιλέξτε για την διαμονή σας ένα σπίτι από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες ανταλλαγής σπιτιών ή φιλοξενία, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, και αποτελούν όχι μονό οικονομική λύση διαμονής, αλλά κυρίως ευκαιρία να ζήσετε στην περιοχή “σαν ντόπιοι” .

Φέτος λοιπόν, ζήστε διαφορετικές, αλλά εξίσου συναρπαστικές καλοκαιρινές στιγμές. Και αν επιλέξετε κάτι από τα παραπάνω, μάλλον, κάπου θα βρεθούμε..