Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, το περιοδικό μας θα βρίσκεται και θα σας περιμένει στο Άλσος Στρατού στο Γουδή, σε μια ξεχωριστή και πρωτότυπη γιορτή. Στο 1ο του Φεστιβάλ!

Ας τα πάρουμε από την αρχή
Πριν λίγους μήνες το περιοδικό πήρε σάρκα και οστά, αρχίζοντας το μακρύ “διαστημικό” του ταξίδι μέσα από τις πλατείες της Ελλάδας, τα κυλικεία των σχολών, τα προαύλια των σχολείων, τους σταθμούς των τρένων και όπου αλλού το κράτησαν και το ξεφύλλισαν οι αναγνώστες μας. Και αφού κάναμε μια πρώτη γνωριμία και είδαμε ότι μας διαβάζετε και εμείς σας αναζητάμε, ήρθε η ώρα να συναντηθούμε!

Έτσι, την Παρασκευή 30/9 στις 6 μ.μ, λίγα μέτρα μακριά από το μετρό Κατεχάκη, το 1ο Σπούτνικ Festival ανοίγει τις πύλες του και ετοιμάζεται να σας υποδεχτεί σε ένα χώρο γεμάτο συζητήσεις, μουσικές, χορό, εκθέσεις, ιστορικά αφιερώματα, βιβλία, αθλητικές δραστηριότητες και θεατρικές παραστάσεις.

Γιατί να έρθω στο Φεστιβάλ;
Στην αρχή -σχεδόν- του Φθινοπώρου, για να πάει καλά η νέα “σεζόν”, δίνουμε συνέχεια στο καλοκαίρι μας και διασκεδάζουμε, χορεύουμε, κάνουμε βόλτες για νέα βιβλία, γνωρίζουμε κόσμο και “εκτοξευόμαστε” σε ένα χώρο γεμάτο μελωδίες, χρώματα, αλληλεγγύη, συλλογικότητα και μυρωδιές από φαγητά φερμένα από ταξίδια μακρινά.

Τι θα ακούσω;
Στις σκηνές του Φεστιβάλ θα ανέβουν παλιοί γνώριμοι για να τους θυμηθούμε και νέοι ανερχόμενοι καλλιτέχνες για να τους γνωρίσουμε. Το Sputnik Stage θα υποδεχτεί το Μιχάλη Δέλτα, τους Gravitysays_i, το Μπάμπη Παπαδόπουλο, Τα παιδιά της παλαιότητας, την Ελένη Βιτάλη, τον Βαγγέλη Γερμανό, τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Πετρολούκα Χαλκιά. Παράλληλα, στη Laika Stage θα ηχούν οι νότες των Χειμερινών Κολυμβητών, των Ρεμπετιέν, του Δημήτρη Μυστακίδη και βέβαια οι ήχοι της Ικαρίας με Ικαριώτικη Big Band.

Τι θα κουβεντιάσω;
Την πρώτη μέρα θα μιλήσουμε για το πολιτισμό και την τέχνη μέσα από την εκδήλωση : “Ο ψίθυρος της Ιστορίας: Τέχνη και Πολιτισμός στα χρόνια της Κρίσης”. Την επομένη θα δούμε το ρόλο της ριζοσπαστικής αριστεράς σήμερα με αφορμή την εκδήλωση “Αριστερά, Δημοκρατία και Ριζοσπαστική Πολιτική”.

Ποιους θα συναντήσω;
Το Bloco μαθητών, που θα περιμένει τα σακίδια σας, για τους μικρούς πρόσφυγες φίλους μας που ξεκίνησαν την νέα τους σχολική χρονιά.
Το κόκκινο χωριό, το “χωριό” από τα κόκκινα ραδιόφωνα, του “105.5 Στο Κόκκινο”, και τον κόσμο τους, με ζωντανές μεταδόσεις από το χώρο του Φεστιβάλ, μουσικές και συζητήσεις.
Την διεθνούπολη, με προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο, έτοιμους να μας μεταφέρουν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους.
Το αλληλέγγυο χωριό, φτιαγμένο απ’ την αλληλεγγύη για όλους, με δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Αττικής και συνεταιριστικά εγχειρήματα.

Και οι λιλιπούτειοι φίλοι μας;
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν ξεχωριστή θέση στο διαστημικό ταξίδι μας. Έτσι, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδότοπος με θεατρικά δρώμενα, δημιουργική απασχόληση, θέατρο σκιών και ζογκλερικά.

Όσο, λοιπόν, διαβάζεις αυτό το τεύχος, κάπου στου Γουδή στήνεται ήδη ένα Φεστιβάλ και σε περιμένει για να εκτοξευτείς back to the future… Μην το χάσεις!