/ του Θύμιου Χρυσανθόπουλου

 

Η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ στο προσφυγικό, πέρα από την επαναφορά στο προσκήνιο και την νομιμοποίηση φασιστικών συμπεριφορών από μερίδες πολιτών, ευνοεί την εισαγωγή νεοναζί από ξένες χώρες.

Φασίστες από όλες της γωνιές Ευρώπης, διαδίδουν από τις αρχές της εβδομάδας, ότι είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν τους Έλληνες στον αγώνα τους ενάντια στους «λαθροεισβολείς». Να βοηθήσουν στην απόκρουση των επιθέσεων των καταπονημένων μανάδων και των παιδιών τους. Δεν φτάνουν τα δακρυγόνα, οι κρότου λάμψης και οι σφαίρες των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας, απέναντι σε ανυπεράσπιστους, αλλά χρειάζεται και η συνδρομή ένοπλων πολιτοφυλακών, διαποτισμένων με τη θεωρία και τις ιδέες του ναζισμού.

Σήμερα, λοιπόν, στο νησί της Λέσβου έκαναν την πρώτη εμφάνιση τους Γερμανοί νεοναζί. Μονό που, όταν ήρθαν σε επαφή με κάτοικους του νησιού, εκτός από τον ιερό σκοπό της απόκρουσης των προσφυγικών ροών, θυμήθηκαν το ένδοξο παρελθόν των ιδεολογικών προγόνων τους. «Θα σας κάνουμε, ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα», φώναξαν με περίσσια αυτοπεποίθηση. Εβδομήντα επτά χρόνια μετά την σφαγή 677 αμάχων στα Καλάβρυτα, από τα στρατεύματα κατοχής των Γερμανών, στη χώρα φιλοξενούνται άνθρωποι που ονειρεύονται την αναβίωση αυτών εγκλημάτων, με τη σιωπηρή αποδοχή της κυβέρνησης. Ανατρίχιασα και μόνο στη σκέψη, ότι οι πιο μαύρες στιγμές της ιστορίας ενός λαού, αποτελούν έμπνευση δράσης απέναντι σε πρόσφυγες και αντιφασίστες.

Η καλλιέργεια του μίσους, η θρέψη του φασισμού από τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ, δεν μετατρέπει, μόνο, το προσφυγικό από ευρωπαϊκό, σε καθαρά ελληνικό ζήτημα, αλλά προτρέπει για δράση «αλληλέγγυους» εθνικιστές από ολόκληρη την Ευρώπη.

Πόσο πατριώτες αισθανόμαστε να κλείνουμε τα σύνορα και να μην εξετάζουμε αιτήσεις ασύλου από αναγνωρισμένους πρόσφυγες;

Πόσο πατριώτες αισθανόμαστε όταν ρίχνουμε δακρυγόνα σε μικρά παιδιά και πραγματοποιούμε push back σε θαλάσσιο χώρο, με άμεσο αποτέλεσμα τον πνιγμό;

Πόσο πατριώτες αισθανόμαστε, που τον «αγώνα» μας συνδράμουν αυτοί που νιώθουν υπερήφανοι με τις σφαγές Ελλήνων αμάχων την περίοδο της γερμανικής κατοχής;